Festival 2019
Arkiv
Brass on Bikes
“TOURSTART”
Som en ekstra bonus kickstarter vi årets Silkeborg Classic festival med de fantastiske blæsere fra Royal Danish Brass.
Og hvis man synes at det er en lidt besynderlig påklædning de herrer har på billedet, så er det fordi de, som koncertens titel antyder, ankommer på cykel!
Om der også bliver et indslag på cykelpumper tør vi ikke love, men festligt, det bliver det!
En rigtig TOURSTART.
Carion
Silkeborg Classic Festival 2019 åbner med det fantastiske ensemble, Carion.
5 unge og særdeles talentfulde musikere, Dóra Seres – fløjte, Egils Upatnieks – klarinet, Egils Sefers – obo, David M.A.P. Palmquist – horn og Niels Anders Vedsten Larsen – fagot, dannede i 2002 en kvintet med den vision at præsentere publikum for musik på en ny, engagerende og overraskende måde. De spiller derfor unden noder og nodepulte, men bevæger sig rundt i direkte kontakt med hinanden og publikum.
Glæd jer til at opleve dette fantastiske ensemble live.
Indtil da kan I kigge på deres hjemmeside www.carion.dk
eller se videoen med et spændende stykke af György Ligeti, som er et flot eksempel på deres stil.
Lasse Mauritzen, Henrik Bo Hansen & Adam Riis
Oplev tre af dansk musiklivs højtprofilerede musikere: DR-symfoniorkestrets 1. solohornist Lasse Mauritzen, pianisten Henrik Bo Hansen tenoren Adam Riis i samspil af international klasse.
The Nordic Baroque Band
The Nordic Baroque Band er et samarbejde mellem seks professionelle musikere fra Danmark og Sverige. Bandet er kendt for at lege med koncertformen og overraske publikum med et energisk og nærværende output, så formidlingen af den tidlige musik fra 1400-1800-tallet får de bedste betingelser. Med et højt kunstnerisk niveau og med musikere specialiseret i tidlig musik på originalinstrumenter, sammensætter ensemblet koncertprogrammer, hvor helhedsoplevelsen af koncerten har højeste prioritet. Ensemblet plukker og sammensætter musik ud fra en gennemgående kunstnerisk idé og graver kendte og glemte ørehængere frem fra arkiverne.
Med støtte fra Statens Kunstfond præsenterer ensemblet koncerten ”The Great Nordic War”, som musikalsk tager os tilbage til Den Store Nordiske Krig fra 1700-1721. Krigen blev enden på den svenske stormagtstid, hvor Rusland overtog rollen som den dominerende nation ved Østersøen. Krig og spændinger præger derfor starten af 1700-tallet, men hvad betød det for de europæiske komponister og musikere?
Monica Schmidt Andersen – blokfløjter, Johannes Jacobsson – violin, Søren Storm Larsen – violin
Jeanette Eriksson – viola og violin, Magnus Malmros – cello, Mogens Fangel Damm – cembalo
Duo Kwiecien – Bodenhoff
Estera Kwiecień er født i Chorzów, Polen i 1989. Studerede med Dorota Imiełowska på musikkonservatoriet i Kraków. Flyttede til Danmark, hvor hun afsluttede sine studier på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium ved prof. Morten Zeuthen. Herefter fortsatte Estera på solistklassen ved prof. Niels Ullner på Syddansk Musikkonservatorium. Hun afsluttede sine studier i efteråret 2018 med en anmelderrost debutkoncert.
Estera er aktiv som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Hun har spillet mange koncerter både i Europa og Nordamerika. I 2015 og i 2016 vandt hun priser ved kammermusikkonkurrencer i Italien og Slovenien. Estera assisterer jævnligt i Odense Symfoniorkester og Copenhagen Phil.
Hun har medvirket ved mange uropførelser af ny musik og har deltaget ved optagelser af flere CD’er med forskellige ensembler. I april 2014 udgav Estera sit første album med musik af Fredrich von Flotow sammen med den svenske pianist Carl Peterson. Derud-over har Estera Kwiecien modtaget udmærkelser og legater fra Statens Kunstfond og Augustinusfonden.
Marie-Luise Bodendorff er født i Augsburg (Tyskland) i 1983. Hun begyndte klaver-undervisning i en alder af fem. Hendes helt usædvanlige talent medførte en tidlig optagelse på Hochschule für Musik i Karlsruhe i en alder af 10. Hun blev senere fuldtidsstuderende hos Prof. Olga Rissin-Morenova.
Marie-Luise er uddannet fra Hannover Universitet for musik, drama og medier, Konservatoriet i Paris og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har fået flere højeste priser i regionale, nationale og internationale konkurrencer. Hun har givet talrige soloklaveraftener og kammermusik-koncerter i Tyskland og resten af Europa, og desuden lavet radioindspilninger for ARD og Bayrischen Rundfunk.
Marie-Luise Bodendorff er nu bosat i København, og fra september 2016 underviser hun som timelærer i klaver på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Duo Qvist og Rastogi
Martin Qvist Hansen er medstifter af Trio Ondine og sammen med dem vinder af bl.a. ARD-konkurrencen, Haydn-konkurrencen i Wien, og Parkhouse Award for blot at nævne nogle få. De har været BBC New Generation Artists og DR Kunstnere og har spillet koncerter i de største sale i Europa. Som eksempler kan nævnes Wigmore Hall, Herkules-Saal og Mozarteum. Martin har modtaget en DMA for bedste kammermusikudgivelse og spillet med orkestre som BBC Scottish, Duisburg Symphony og DR Symfoniorkestret. Martin underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.
Søren Rastogi har optrådt som solist med langt de fleste symfoniorkestre i Danmark og er meget aktiv som kammermusiker og akkompagnatør i både dansk og international sammenhæng. Hans karriere tog fart i 2006, da han blev udnævnt til “Tårnmusiker” af Danmarks Radio og Rundetårn, hvilket indbefattede en egen radiotransmitteret koncertserie med 5 koncerter som solist og kammermusiker. Han er ved siden af sit kunstneriske virke lektor i klaver på Det Jyske Musikkonservatorium.
Two Button Brass Quintet
“One button is too high. Three buttons is too low. But two…there’s the sweet spot.
Two Button Brass was formed at the start of 2019. All our members attend USC in Los Angeles, CA (Fight On!). We’ve only just begun our journey but stay tuned for many exciting projects!”
Denne festlige messingkvintet med Silkeborg-drengen, Svend Lykkegård, er på turne i Skandinavien og slår et sving forbi festivalen.
De fem musikere er: Svend Lykkegaard, Chris O’Brien, Sean Holmes, Alex Melzer og Cameron Holt
Trio Gemini
Trio Gemini er en nyetableret klavertrio (2012), som består af tre unge talentfulde musikere. Trioen har optrådt på nogle af de mest etablerede festivaler i Danmark, herunder Hindsgavl, Bornholms Musikfestival og festivalen Klassisk Sensommer på Søbygaard samt i kammermusikforeningerne Rønnebæksholm og Kammermusikforeningen af 1887.
Jakob Alsgaard Bahr (klaver) og Pedersen-tvillingerne Karen Johanne (violin) og Kirstine Elise (cello) har alle færdiggjort en solistuddannelse ved et af de tre danske musikkonservatorier (Aarhus, København og Odense). De er hver især alsidige musikere med fremtrædende karrierer inden for solospil, kammermusik, orkesterspil, folkemusik og undervisning. Med afsæt i denne alsidighed vil trioen tilføre nye oplevelser til den danske og internationale kammermusikscene.
Diversity
Den klassiske fløjteduo – Helene Simonsen og Isabella Hübener – møder jazzbassisten Mads Vinding i en smuk forening hvor fløjternes lyse natur får klangbund af den varme og fyldige bas.
Trioen lader den klassiske stringens og jazzens frie improvisation give plads til hinanden – sammen og hver for sig.
Vi har valgt yderlighederne fra de to verdener og udfordrer hinanden på stringens og disciplin vs legende fri fantasi, fastlagt notation vs fri improvisation, de ”klassiske” vs de ”rytmiske”.
Repertoiret består af bl. a. J. S. Bach, dansk, svensk og irsk folkemusik, udvalgte jazzballader samt egne kompositioner.
Folkemusikken er vidtspændende i sit udtryk. Vi lader den svenske indadvendte tone få modspil af de irske legende og virtuose danse.
Specialarrangementerne til denne særegne besætning gør udtrykket helt unikt. Men trods to så forskellige indgangsvinkler er der en alligevel masse fælles gods – kærligheden til musikken, professionalismen og nysgerrigheden til at udforske uberørt land.